SCRISOAREA trimisă de Klaus Iohannis către Tăriceanu și Dragnea! A fost DECLANȘATĂ procedura privind organizarea REFERENDUMULUI!

1233
0
DISTRIBUIȚI

În acest sens, Președintele României a transmis o scrisoare președinților celor două Camere solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menționată.

Referitor la declanșarea unui referendum național a fost informat și Prim-ministrul României, Sorin Mihai Grindeanu.

Vă transmitem în continuare textul scrisorii:

Domnului Călin POPESCU-TĂRICEANU
Preşedintele Senatului

Domnului Nicolae-Liviu DRAGNEA
Preşedintele Camerei Deputaţilor

Stimate Domnule Preşedinte al Senatului,
Stimate Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,

În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţia României şi al dispoziţiilor art. 2 şi 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarea problemă de interes naţional:

Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problema sus-menţionată.

Cu întreaga considerație,

Președintele României,
KLAUS WERNER IOHANNIS

Klaus Iohannis a anunțat, luni, că va începe demersurile pentru un referendum pe tema modificării Codului penal și a grațierii, dacă există interes larg pe aceste subiecte.

Președintele Iohannis a acuzat PSD că ”una a fost promisă, alta a fost începută, de aici indignarea românilor” care au ieșit în stradă.

”PSD cu satelitul lui ALDE au promis bunăstare românilor, au promis că vor rezolva problemele României, au promis dezvoltare economică, au promis salarii mai mari, au promis pensii mai mari și oamenii, de bună credință, i-au votat. Și când au ajuns efectiv la guvernare, s-au apucat de cu totul altceva. S-au apucat să umble la legislația penală, pentru a-și curăța dosarele lor, ale colegilor de partid, ale celor care i-au susținut în campanie, probabil. Asta i-a dus pe oameni în stradă”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că nu vrea nimeni să dea lovitură de stat, nici să răstoarne regimul.

Acesta a mai afirmatcă, poate, cu ocazia Micii Uniri, guvernanții își amintesc că ”românii sunt un neam mândru, românii au dreptul la o clasă politică pe măsură”.

Preşedintele României a declarat că modificările dorite de PSD au devenit, ”în mod nefericit”, o temă națională, existând un ”larg interes” privind schimbarea codurilor penale și a grațierii.

”Și, dacă așa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice și votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum. Referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea să spună dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu. Fiindcă atunci când au votat aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD. Și atunci, dacă guvernanții au făcut o temă din asta, vor trebui să suporte votul popular pe această temă”, a declarat Klaus Iohannis.

loading...
SURSĂrealitatea.net
DISTRIBUIȚI