Se cere instituirea STARII DE ALERTA intr-o localitate din Romania! Oamenii se tem pentru sanatatea lor!

382
0
DISTRIBUIȚI

Rampa de depozitare a gunoaielor din tot judetul s-a umplut, iar unele firme de salubritate nu mai au unde sa-si goleasca masinile.

Cea mai grava situatie este in localitatea Floresti, unde primarul a cerut chiar instituirea starii de alerta. Aici nu se mai ridica deseurile de mai bine de o saptamana, iar oamenii au ramas cu gunoaiele pe strada.

Problema deseurilor din judetul Cluj dureaza de mai bine de patru ani. Groapa de gunoi de la marginea orasului, din Patarât, ar fi trebuit transformata intr-una ecologica, dupa norme europene. Dar proiectul a fost blocat la consiliul judetean, din cauza unui sir de licitatii cu nereguli.

La 15 km. departare de Cluj Napoca, in Floresti, e dezastru: de doua saptamani nu se mai ridica gunoaiele si strazile comunei duhnesc, in special pe canicula. Sunt 30 de mii de locuitori aici, care asteapta cu disperare sa le ridice totusi cineva gramezile de deseuri de langa case si blocuri.

Masinile care transporta gunoaiele sunt pline, ele nu mai pot ridica deseurile, astfel ca acestea au ajuns sa fie depozitate langa pubele. Oamenii sunt revoltati si se tem pentru sanatatea lor.

Localnic: “Avand in vedere ca sunt foarte multi copii in zona, se pot produce foarte mult boli si produce un miros de caldura asta mare foarte intepator.

loading...

Localnic: “Sunt doua containere la 5 blocuri.

Localnic: “E un dezastru in Floresti. Pe toate strazile, oriunde mergi trebuie luate masuri, nu se mai poate asa.

Localnic: “E mizerie, miroase, vin sobolanii, nu e bine deloc.

Primarul a cerut instituirea starii de alerta, pentru a putea transporta gunoaiele in alte judete, chiar daca asta ar presupune costuri mai mari.

Horia Şulea, primarul comunei Floresti: “Suntem pusi intr-o situatie foarte penibila, iar transportarea gunoaielor in Oradea, Sfantu Gheorghe sau in orice alt colt al tarii nu face decat sa ridice costurile lucrarilor de colectare si depozitare a deseurilor. Nu avem ce sa facem! Undeva trebuie sa le ducem, pentru ca nu avem alta solutie.

Cel mai probabil, compania care se ocupa de rampa de gunoi de la periferia Clujului va rezilia in urmatoarea perioada si contractele cu firmele de salubritate din alte localitati. Asa ca porblema de la Floresti s-ar putea extinde, spre disperarea oamenilor.

Sursa: StirileProTV

loading...
DISTRIBUIȚI