Veste EXTRAORDINARA! Ai pana in 35 de ani? Poti primi de la stat 15.000 de lei! Trebuie doar sa indeplinesti una din cele doua conditii impuse!

808
0
DISTRIBUIȚI

Propunere a unui deputat: tinerii până în 35 de ani să primească 15.000 lei de la stat la căsătorie şi la naşterea celui de-al 3-lea copil.

Deputatul ex-UNPR Iacob Puşcaş a depus un proiect de lege în procedură de urgenţă prin care tinerii până în 35 de ani primesc 15.000 de lei când se căsătoresc, sumă care se acordă şi la naşterea celui de-al treilea copil.

Familiile biparentale vor primi “prima pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii” de 15.000 de lei la naşterea celui de-al treilea copil. De asemenea, familiile cu trei copii vor primi o alocaţie suplimentară în valoare de 50% din salariul minim brut, potrivit proiectului de lege.

Iniţiativa legislativă prevede că părinţii cu cel puţin trei copii minori nu plătesc impozit pe venit din salarii şi plătesc doar 50% din impozitul pe alte activităţi producătoare de venit, iar mamele cu cel puţin trei copii beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani.

Totodată, proiectul propune ca tinerii până în 35 de ani să primească în momentul căsătoriei o “primă pentru recunoaşterea contribuţiei aduse societăţii prin căsătorie” de 15.000 de lei, însă dacă divorţează în primii cinci ani de căsătorie sunt nevoiţi să înapoieze banii statului în trei luni de la divorţ, potrivit zf.ro. De asemenea, tinerii căsătoriţi sunt scutiţi de impozitul pe venituri din salarii.

loading...
DISTRIBUIȚI