ZKZM-500 nu este o armă din următorul film ştiinţifico-fantastic Star Wars, ci rodul unor ani buni de cercetări. Poate distruge o ţintă de la un kilometru distanţă

586
0
DISTRIBUIȚI

China a dezvoltat o armă laser care poate distruge o ţintă de la un kilometru distanţă şi provoca o carbonizare instantă a pielii.

ZKZM-500 nu este o armă din următorul film ştiinţifico-fantastic Star Wars, ci rodul unor ani buni de cercetări. Această armă laser este suficient de puternică pentru a distruge o ţintă de la un kilometru distanţă şi pentru a provoca o carbonizare instantă a pielii, scrie cotidianul South China Morning Post, citat de Le Parisien.

În doar câteva secunde, „undele invizibile“ pot face hainele să „izbucnească în flăcări“, notează South China Morning Post, citând cercetători implicaţi în acest proiect. Arma cântăreşte 3 kilograme şi poate fi montată pe maşini, nave sau avioane. Este alimentată de un acumulator reîncărcabil, iar fiecare reîncărcare are o „muniţie” de până la 1.000 de focuri, cu o pauză de două secunde între ele. „Nimeni nu va şti din ce direcţie vine atacul.

Va fi ca un accident“, explică un cercetător pentru South China Morning Post, dând de înţeles că fasciculul de raze este invizibil şi nu produce niciun sunet. Arma a fost dezvoltată de Institutul de Optică şi Mecanică din cadrul Academiei de Ştiinţe a Chinei.

Ea a fost testată deja şi urmează să intre în dotarea forţelor antitero din cadrul Poliţiei chineze. ZKZM-500 va putea fi folosită în operaţiuni de eliberare a ostaticilor, dar şi în misiuni sub acoperire. Costul său de producţie se ridică la aproximativ 13.000 de euro.

loading...
DISTRIBUIȚI